Remont menjača Šabac – „SREĆKO“ se nalazi na novoj adresi na Živojina Mišića 17, 15000 Šabac. Svojom lokacijom je pristupačan iz svih pravaca Srbije, Beograda i Novog Sada, a nalazi se na 25 minuta od Autoputa Beograd – Zagreb.


Šta je diferencijal u automobilima?

Da bi se vaš automobil mogao pravilno kretati – bez obzira imate li pogon na prednje ili na zadnje točkove ili automobil ili kamion na sve točkove – diferencijali su presudni. Diferencijali su mehanički uređaji u vašem pogonu koji koriste zupčanike za podelu obrtnog momenta motora na dva različita načina, omogućavajući svakom izlazu da se okreće pri različitim obrtajima u minuti (o / min).

Kao poslednji momenat zaustavljanja energije vašeg motora pre nego dođe do točkova, diferencijali usporavaju brzinu rotacije mjenjača, dok istovremeno omogućavaju točkovima da se vrte različitim brzinama. Diferencijali se obično nalaze između dva točka na prednjoj ili zadnjoj osovini, između oba seta točkova na središnjoj osovini ili na sve tri osovine.

Napomena: Vozila sa pogonom na sva četiri točka nemaju razliku između prednjih i zadnjih točkova na srednjoj osovini. Kada ove vrste vozila uključe pogon na sva četiri točka, sva četiri točka su zaključana zajedno, tako da se svaki točak okreće istom brzinom.

Točkovi koji primaju snagu na vašem vozilu trebaju mogućnost samostalnog okretanja dok ste u pokretu, tj svaki za sebe. Bez diferencijala, točkovi na vašem vozilu bili bi zaključani zajedno i prisiljeni da se vrte istom brzinom – što bi izuzetno otežavalo okretanje, dok bi na vaše osovinske delove stavljali ogromnu silu.

Budući da su diferencijali presudni za sposobnost okretanja vašeg vozila, važno je prepoznati probleme koji bi se mogli pojaviti i kada automobil ili kamion trebate dovesti kod nas tj. u naš servis Remont Menjača Srećko. Srećom, ovde su vaši lokalni automehaničari koji će vam pomoći identifikovati razlike u problemima i popraviti ih iz temelja. U nastavku ćete saznati o uobičajenim problemima u diferencijalu automobila i načinima na koje naš tim može popraviti vaše probleme u diferencijalu.

Problemi s diferencijalom automobila

Uobičajeni simptomi problema s diferencijalom automobila uključuju zujanje dok usporavate, cviljenje brzine i tutnjanje ili zujanje kada prelazite preko 30/km na sat. Kao i mnogi složeni sistemi u vašem vozilu, jednostavni problemi s vašim diferencijalom mogu stvoriti velike komplikacije ako se ne leče na vreme.

Vožnja automobilom s oštećenim diferencijalom je opasna, jer će otežati generalno kretanje vašeg automobila ili kamiona ili blokiranje točkova – dva simptoma koja bi vas mogla dovesti u opasnu situaciju ako ste u toku saobraćaja.

Diferencijalna dijagnoza

Remont Menjača Srećko ako sumnja da problem s diferencijalom postoji u vašem automobilu ili kamionu, jedan od naših sertifikovanih tehničara izvršiće će kompletnu diferencijalnu dijagnozu. To uključuje kompletnu proveru, osiguranje da su klipovi i zupčanici u dobrom stanju i test vožnje vašeg vozila kako biste pronašli znakove gde je problem. Naš tim će pažljivo pogledati više komponenata diferencijala, uključujući vašu:

 •  Ležajevi nosača
 • Zupčasti ležajevi
 • Prenaprezanje ležaja zupčanika
 • Zub zupčanika
 • U-zglobovi
 • Ležajevi točkova
 • Ugaoni zupčanici
 • Transmisionu kutiju
 • Pogonsko vratilo
 • Diferencijalno podmazivanje
 • Zamena ulja za diferencijal

  Ulje u diferencijalu vašeg vozila igra vitalnu ulogu u održavanju podmazivanja i hlađenja prstenastih zupčanika, zupčastih zupčanika i osovinskih ležajeva. Naši tehničari kod nas preporučuju ulje menjača koji imaju dugotrajnost te preporučuju zamenu diferencijalnog ulja na svakih 25.000 do 50.000 kilometara radi preventivnog održavanja. Ako je vašem vozilu potrebna zamena diferencijalnog ulja, ne oklevajte, svratiti kod nas tj. “Srećka” kako bi vaš sistem bio pravilno podmazan i proveren.

Obnova vašeg diferencijala

Remont Menjača Srećko je lider u celini uslugama reparacije automobilskih / kamionskih diferencijala. Ako vašem vozilu treba kompletna reparacija diferencijala, svi se delovi diferencijala rastavljaju, pažljivo pregledavaju i po potrebi zamenjuju. Koristeći samo najkvalitetnije delove, naši stručni tehničari garantuju dugogodišnju funksionalnost i ispravnost te u svakom momentu mogu sigurno testirati diferencijal vašeg vozila.

Remont menjača Šabac – „SREĆKO“ je firma sa tradicijom dužom od 10 godina i velikim brojem vernih mušterija. Servis je specijalizovan za servisiranje, održavanje i popravku manulenih i automatskih menjača svih renomiranih proizvođača autobmoila i kombi vozila.


Radni kadar servisa je sačinjen od profesionalaca obučenih da rade po najnovijim i najsavremenijim metodama, sa svim tipovima vozila. U praksi se oslanjamo na savremene metode dijagnostike koristeći računarske sisteme. Opravka menjača na vozilu podrazumeva korišćenje originalnih delova proizvođača koji podležu maksimalnim garancijama.

U našem servisu možete dobiti kompletnu dijagnostiku kvara i nepravilnosti rada na menjaču vašeg vozila. 

Servis menjača je najbitnija komponenta kada je u pitanju održavanje vašeg automobila kako sa manuelnim tako i automatskim prenosom brzine. Redovan servis menjača vašeg vozila zaštitiće vas od nepredvidjenih troškova koji zavisno od vrste oštećenja mogu predstavljati pozamašan izdatak za vaš budžet.

Popravka menjača vašeg vozila podrazumeva zamenu i popravku oštećenih i dotrajalih delova menjača uz garanciju za zamenjene delove i obavljene radove. Bez obzira da li je u pitanju manuelni ili automatski menjač starije generacije ili automatski menjač sa kompjuterskom kontrolom, naš servis može utvrditi i otkloniti kvar na vašem automobilu odnosno automatskom menjaču u najkraćem mogućem roku.

Garancija je najvažniji faktor odluke u odabiru servisa i usluga 21. veka, te tako i Remont menjača Šabac – „SREĆKO“ generiše garanciju kako za delove od strane proizvodjača tako i za servisne usluge svih drugih oblika. U našem servisu možete dobiti i kompletan remont menjača vašeg automobila bez obzira na vrstu menjača i proizvodjača uz garanciju od 6 meseci.

Pozovite nas: +381 64 3161866
E-mail: info@remontmenjaca.rs
Zakazivanje termina: Kliknite ovde.


Deljenje:
English Serbian